62 21 07 63 mail@danartist.dk

Tekstforfattere og skuespillere venter med spænding på den politiske udvikling:
Hvornår kommer valget.

Nu hvor sommeren anes i det fjerne, er “verdens ældste sommerrevy”, Rottefælden, for alvor begyndt at røre på sig. Der tælles ned til den 136. premiere i samme revyteater – i
Svendborg. Der er premiere 30. maj og forestillinger til slutningen af august. Og der er run på billetkontoret.

“Nu flytter vi revy-residensen fra H.C. Andersen Kvarteret til den smukke Caroline Amalieskov. Det fine gamle hus forvandles til revyteater, og så begynder vores sæson for alvor” fortæller revychefen Pia Ullehus.

Landets skarpeste tekstforfattere har sendt deres bedste bud til underholdende og skarpe revytekster – vi har sorteret de bedste fra. ”Vi har fået nogle rigtig gode tekster at arbejde videre med, og det tegner virkelig godt”, fortæller kunstnerisk leder Jan Schou, der tager en Rottefælde-tur til sammen med den nye dreng i klassen Mikkel Schrøder Uldal, samt de skønne sangfugle Kiki Brandt og Christine Astrid Nielsen.

Selv om konturerne i revyen er nogenlunde på plads, fra sang, musik og monologer til satire og skæve, underfundige indslag, så er der gjort plads til sidste øjebliks-aktuelle tekster. “Det gælder især, al det der sker – eller ikke sker – på Christiansborg og i den politiske sandkasse. Hvis og når valget udskrives, fortæller Instruktøren Carsten Friis, som snupper sin tredje sæson som iscenesætter. For som han siger, så kappes landets sommerrevyer om at få de allerbedste, bidende spidsfindige og mindeværdige politiske revynumre. “Tro mig, vi har stillet os forrest i køen”.

Sidste år var han babysitter
Fynske Kiki Brandt, mest kendt som efterspurgt sopran på operascenen, vender tilbage efter 19 års pause. Hun revydebuterede i 2000, som var Jan Schous kun anden sommer i Svendborg. Han har til gengæld været med lige siden.

Christine Astrid Nielsen var også på holdet sidste år, endda som nybagt mor til lille Nord – som for øvrigt blev passet af sin stolte far, kæresten Mikkel Schrøder Uldal, som til gengæld også er på plakaten til sommer. Og nu skal parret ud og finde ny babysitter

Hans far var med i revyen – i 80’erne
“Det gør vi med glæde” siger Mikkel Schrøder Uldal som også er tekstforfatter og sanger – og som har andre familiemæssige relationer til Rottefælden, idet hans far, Peter Schrøder, gik i fælden et par somre, sidst i 1980’erne.

“Da jeg var teenager hørte jeg skam tit og ofte om revyen i Svendborg. Ikke mindst derfor er det sjovt for mig, at jeg selv er med i år”.

Jan Schou for 21. gang
Revykongen Jan Schou er klar til sin 21. sommer og igen i dobbeltrollen som skuespiller og kunstnerisk leder. Kapelmester Jens Krøyer, som går i gang med sin 18. Rottefælderevy, er lige nu på turné med Folketeatrets populære evergreen “Mød mig på Cassiopeia” – alligevel er han særdeles aktiv i alle prøverne.

Chefens 24. sæson: Det lover godt
Revychef og værtinde Pia Ullehus, som hver dag året rundt, arbejder med revyen, står foran sin 24. sæson. Sammen med billetkontoret, administrationen og et hold teknikere, er Ullehus netop rykket ind i Caroline Amalielunden og lidt efter lidt bliver “rotte-holdet” en integreret del af den fredede teaterbygning.

Revyen genopbygges
Efter et halvt år med Baggårdteatret i samme hus, er den systematiske (gen)opbygning af revyteatret nu begyndt – bl.a. med indretning af loungen med de klassiske plysmøbler, den sirlige ophængning af revyens rariteter og historiske revy-plakater – samt de karismatiske prismelysekroner. Derefter opbygning af scenen, så scenografien “og al det ude bagved”. Så er der placeringen af de mange borde og stole i salen – samt indretning af kontorerne. Dertil VIPområdet i baghaven og langbords-miljøet foran indgangen – med fadølsbar.

“Det er præcist samme procedure, hvert år og vi glæder os helt vildt til den minutiøse forvandling til revyteater”; siger Pia Ullehus. “Og endnu mere til vi kan byde publikum velkommen til den 136. sæson”.

Det er charmen ved at vende tilbage til huset, hvor vi nu, traditionen tro, skal arbejde resten af sommeren – og får Rottefælden til at klappe.

Danmarks ældste revy har forpremiere den 27. maj – og der er galla-premiere den 30. maj – og så kører forestillingen frem til 24. august.

Nyt kapitel til historie-bogen
Så kan der igen skrives et nyt Rottefælde-kapitel i dansk revys krønike. Kunne væggene tale, så…

Har I brug for yderligere oplysninger – kontakt da Pia Ullehus på telefon 20 22 82 14